Sardinie

Sardinie

geweldig op vakantie naar Sardinie

Bezienswaardigheden SardiniŽ

Bezienswaardigheden Sardinie SardiniŽ is een plek waar altijd wel iets te beleven is. Als het de stranden niet zijn, of de leuke steden, dan wel de culturele bezienswaardigheden. De Nuraghi, Maddalena-archipel, prehistorische overblijfselen en Cervo zijn goede voorbeelden van toeristische trekpleisters waar ook jij geweest moet zijn tijdens je verblijf op SardiniŽ.

Omdat SardiniŽ een hele geschiedenis achter zich heeft, is het eiland beÔnvloed door meerdere culturen. Allerlei stammen die SardiniŽ bewoond hebben, zijn samen verantwoordelijkheid voor de vele kerken, basilieken en prehistorische overblijfselen die tegenwoordig te vinden zijn op het Italiaanse eiland.

Eťn van de meest populaire bezienswaardigheden op SardiniŽ is de Nuraghi, de prehistorische fortificaties op het eiland. Deze bestaan uit torens van los gestapelde stenen die op hun beurt zijn verbonden met onderlinge muren. Ze stammen uit de periode omstreeks 1300 v.C.

Een andere magneet voor toeristen is de Maddalena-archipel. Dat is het nationale water- en eilandenpark ten noorden van de Costa Smeralda. De eilanden en eilandjes, waarvan Maddalena de grootste is, vormden vroeger een verbinding tussen Corsica en SardiniŽ. Tegenwoordig is de waterspiegel zo hoog dat dit niet meer het geval is. Bezienswaardigheden Sardinie

Ook het bezoeken waard zijn de zoín 7000 prehistorische overblijfselen. Naast de al eerder genoemde prehistorische fortifacties, zijn er vroeger ook dolmen gegraven. Deze graven zijn met name in het noorden van SardiniŽ te vinden. Omdat je de prehistorische zomaar tegen het lijft kunt lopen, wordt SardiniŽ ook wel een groot openluchtmuseum genoemd.

Lijkt het je leuk iets anders te bekijken dan overblijfselen van vroeger, dan ben je meer thuis op het plein van San Pantaleo. Hoewel het plein traditioneel overkomt, zijn de terrasjes van deze tijd. In de zomer zijn volle terrasjes geen uitzondering, wellicht ook omdat San Pantaleo dichtbij de kust ligt. Naast dat je er je ogen kunt uitkijken, is het plein een uitstekende locatie voor een hapje en een drankje.

De mogelijkheid om te winkelen op SardiniŽ is ook aanwezig. De authentieke straatjes in het kustplaatsje Porto Cervo zijn hier typerend voor. De prijzen van de bars en restaurants zijn aan de dure kant, als ook die van de kledingwinkels die zijn gevuld met merkkleding van Bulgari, Dolce & Gabbana en Vuittion. Toch kun je in Porto Cervo leuk vertoeven, vooral de kledingliefhebbers. Porto Cervo is bovendien de plaats waar de villaís van Poetin, Blair en Berlusconi staan.

Een bezoek aan SardiniŽ is echter niet compleet zonder het bezoeken van een kerk, kathedraal of basiliek. Deze kom je op heel SardiniŽ tegen en elk bouwsel is uniek. Toeristen bestempelen daarom een bezoek aan een kerk, kathedraal of basiliek op SardiniŽ als Ďeen unieke ervaringí.

Zoals je hebt kunnen lezen, is er meer dan genoeg te zien op SardiniŽ. De ene bezienswaardigheid is de andere niet en het gevarieerde aanbod is precies wat SardiniŽ zo leuk maakt om te bezoeken. Bezienswaardigheden Sardinie

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2012 Sardinie.be alle rechten voorbehouden