Sardinie

Sardinie

geweldig op vakantie naar Sardinie

Kaart van SardiniŽ

SardiniŽ is een Italiaanse eiland dat twaalf kilometer ten zuiden van een ander Italiaans eiland, Corsica, ligt. Op SiciliŽ na is SardiniŽ met een oppervlakte van ruim 24.000 km2 het grootste eiland van de Middellandse Zee. De hoofdstad van het relatief grote eiland is Cagliari.

In totaal telt SardiniŽ zoín 1,65 miljoen inwoners die zijn verdeeld over een grondgebied van 24.090 km≤. De afstand van het zuiden van SardiniŽ naar het noorden bedraagt circa 270 kilometer en van het westen naar het oosten zoín 145. De belangrijkste stad van het eiland is ongetwijfeld de hoofdstad: Cagliari. Andere grote steden zijn Sassari, Nuoro, Olbia en Oristano, terwijl Porto Torres, Golfo Aranci, Arbatax en Porto Foxi de bekendste havensteden zijn.

De kaart van SardiniŽ is enerverend. Hoge bergen wisselen zich af met dalen en mooie kustgebieden zijn er net zoveel als grote inhammen. De hoogte berg van het eiland heet de Punta la Marmora en is 1834 meter hoog. De Monte Bruncu Spina is slechts vijf meter lager en daarmee de tweede hoogste berg. Op SardiniŽ heb je te maken met meerder gebergtes, waaronder het Gennargentu-gebergte, het Gerrei-gebergte en het Capoterra-gebergte.

De kustlijn van SardiniŽ bedraagt een lengte van maar liefst 1800 kilometers. Lange uitgerekte stranden zijn in overvloed aanwezig en erg in trek bij de aanwezige toeristen. Daarnaast zijn aan de oost- en noordkust van het eiland typerende rotsachtige inhammen met hier en daar kleine baaitjes met schelp- en kiezelstranden.

De belangrijkste rivieren van SardiniŽ zijn de Tirso, Flumendosa, Mannu en Coghinas. Het strandmeer van de hoofdstad Cagliari is het grootste meer van het eiland, terwijl in het binnenland Omodeo in de Tirso een groot stuwmeer is. Gezien de weinige regenval in de droge zomer zijn de rivieren en meren doorgaans behoorlijk waterarm.

Over de kaart van SardiniŽ is genoeg te vertellen. Er zijn grote bergen, dalen, kustgebieden, inhammen en rivieren. Samen maken zij van SardiniŽ een enerverend eiland, iets waar weinig toeristen moeite mee zullen hebben.
Kaart van Sardinie

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2012 Sardinie.be alle rechten voorbehouden