Sardinie

Sardinie

geweldig op vakantie naar Sardinie

Weer op SardiniŽ

Weer Sardinie Met name het weer op SardiniŽ zorgt ervoor dat het eiland jaarlijks vele toeristen mag ontvangen. Het Italiaanse eiland heeft een zeer aangenaam klimaat, namelijk het subtropisch, mediterraan klimaat. Het weer op SardiniŽ brengt behoorlijk veel voordelen met zich mee.

Omdat er op SardiniŽ een subtropisch, mediterraan klimaat heerst, heeft het eiland te maken met lange, droge zomers die over het algemeen erg warm kunnen worden. De winters daarentegen kunnen erg koud worden. In de winter vind je in de bergen van SardiniŽ doorgaans de nodige sneeuw.

Het aangename klimaat op SardiniŽ trekt bezoekers en dat is logisch. In zomer is een temperatuur van 30į C aan de kustgebieden geen uitzonderingen. In het binnenland kunnen in de zomer zelfs temperaturen worden bereik van 40į C. Door het hele jaar heen zijn de temperaturen op SardiniŽ gemiddeld gezien tussen de 14į C en 20į C. De zogenaamde mistral, scirocco, libeccio en levante zijn de namen van de winden die invloed hebben op het eiland. Weer op Sardinie

De neerslag die er valt, zoín 400 Š 1000 mm per jaar, valt met name in de maanden november en december. In het zomerseizoen, die al in mei begint, is het aangenaam vertoeven gezien de weinige regenval, de zomerse temperaturen overdag en koele avonden. Dit zorgt ervoor dat SardiniŽ voor veel toeristen dť vakantieplek van het jaar is.

De reden waarom veel toeristen naar SardiniŽ is gezien het aangename klimaat dat er heerst logisch verklaarbaar. Hoewel de winters fors kunnen zijn en zelfs sneeuwplezier kunnen opleveren, zijn de zomers bijzonder aangenaam wat betreft de zomerse temperaturen. Van regenval is vooral in de wintermaanden sprake.

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2012 Sardinie.be alle rechten voorbehouden