Sardinie

Sardinie

geweldig op vakantie naar Sardinie

Vervoer op SardiniŽ

Om je te vervoeren op SardiniŽ, heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van het openbaar vervoer of een auto te huren. Hoewel je bij het huren van een auto minder afhankelijk bent van bijvoorbeeld de vertrektijden en vertrekpunten en aankomstpunten, biedt het openbaar vervoer op SardiniŽ voldoende mogelijkheden om je degelijk te kunnen vervoeren op het eiland.

Vooral de trein is een belangrijk vervoermiddel in het openbaar vervoer op SardiniŽ. Er zijn diverse spoornetwerken, bijvoorbeeld het 230 kilometer lange treinspoor van de hoofdstad Cagliari naar de havenstad Arbatax of het treinspoor van Olbi naar Sassari. De treinmaatschappij waarmee je op SardiniŽ wordt vervoerd heet Terino Verde. Vanuit de trein heb je een mooi uitzicht op het groene landschap van SardiniŽ.

Ook het busnetwerk van SardiniŽ is degelijk te noemen. Dankzij de verschillende routes kun je gemakkelijk van stad naar stad reizen, waarbij je ook langs en door leuke dorpjes komt. De prijzen van de treinen en bussen zijn vergelijkbaar met de prijzen die we in Nederland kennen op het gebied van openbaar vervoer. De belangrijkste busmaatschappij heet Azienda Regionale Sarda Trasporti.

Om minder afhankelijk te zijn en nog sneller naar bepaalde bezienswaardigheden op SardiniŽ te gaan, is het huren van een auto een aanrader. Niet elke bezienswaardigheid is namelijk met het openbaar vervoer te bereiken en het huren van een auto wordt steeds meer betaalbaar. Daarnaast kun je jouw huurauto afhalen op het vliegveld waar je landt. Op SardiniŽ zijn geen snelwegen aanwezig, maar wel autowegen. Als je binnen door rijdt, houdt dan rekening met de soms onverharde wegen die er kunnen zijn. Smalle en bochtige wegen zijn doorgaans geen uitzondering.

Om jezelf naar SardiniŽ te vervoeren, ligt het meest voor de hand een vliegticket te kopen. Je zou echter eventueel ook per auto en per veerpond naar het eiland kunnen komen. Er zijn verschillende veerdiensten, onder andere vanaf het Franse Nice en de Italiaanse steden Genua en Livorno. In dat geval kun je jouw eigen auto meenemen en hoef je er geen mee te nemen. Er zijn echter maar weinig toeristen die per veerboot het eiland bezoeken, omdat het erg tijdrovend is en de kosten hoog kunnen oplopen.

Het vervoer op SardiniŽ is goed te noemen. De beste manier om je te vervoeren is per auto, die je kunt huren op het eiland. Maar ook het openbaar vervoer is degelijk te noemen vanwege de diverse treinspoorwegen en busroutes. De veerboot naar SardiniŽ kan het best vermeden worden.

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2012 Sardinie.be alle rechten voorbehouden